Referenties

Mijn werk is voornamelijk consulting op het gebied van Microsoft Solutions zoals Office 365, Microsoft Azure & Identities, Exchange Server en Lync/SfB Server. Hierbij een aantal projecten waar ik me mee bezig houd of heb gehouden:


Voor Nederlandse private cloud oplossingen heeft KPN CloudNL ontwikkeld. Een private cloud oplossing, gebouwd en onderhouden door een Nederlands bedrijf en op Nederlands grondgebied. Klanten hebben hierdoor geen last van juridische restricties die het gebruik van een public cloud als Office 365, Microsoft Azure of Amazon Web Services soms oplevert. Binnen het Office team van CloudNL ben ik als teamlead verantwoordelijk voor het ontwerp van het Exchange 2013 gedeelte, en de integratie met Lync Server 2013 en SharePoint Server 2013 van CloudNL. Naast het technische aspect ben ik verantwoordelijk voor de kennisoverdracht binnen het team en probeer ik te kijken hoe het beheer efficienter opgezet kan worden.

 

Naast het CloudNL gedeelte speel ik ook een rol binnen het SafeMail project (o.a. DKIM en DMARC implementatie voor kpn.com) en speel ik een rol bij het opzetten van een Exchange en Skype for Business hybride omgeving binnen Office 365.

 

Als externe consultant binnen Microsoft Consulting Services ben ik verantwoordelijk voor het ontwerp van een gedeelde Active Directory voor het Shared Service Center (SSC-ICT) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze centrale Active Directory gaat binnen het verzorgingsgebied van het SSC-ICT alle gebruikers accounts huisvesten. Deze Active Directory heeft daarnaast een koppeling met de Rijksbrede Directory (als adresboek voor de Rijksoverheid) en een koppeling met een Rijksbrede Active Directory resource forest voor alle aan te bieden resources en services.

 

Samen met Surf heb ik een vooronderzoek mogen doen om te kijken naar een cloud oplossing (private cloud, public cloud of hybride cloud) voor alle Academische Ziekenhuizen (7 stuks) in Nederland. Dit vooronderzoek betekent een inventarisatie naar wensen, eisen, mogelijkheden en restricties, zowel op security als privacy vlak. Hier is een voorstel uit gekomen waarmee de Academische Ziekenhuizen mogelijk naar een public cloud kunnen migreren, initieel voor hun mail omgeving, later voor aanvullende diensten als file services, document services, communicatie services etc.

 

Arkadin is leverancier van 'Collaboration Services', specifiek cloud gebaseerde telefonie oplossingen. Deze oplossingen werken goed met Exchange Online binnen Office 365. Binnen Arkadin ben ik actief als System Engineer en verantwoordelijk om (voornamelijk Amerikaanse) klanten te helpen bij de migratie van bestaande mailomgevingen (op basis van Exchange, Notes of Groupwise) naar Office 365.

 

Global Micro is de grootste hosting partner in Johannesburg, Zuid Afrika. Voor Global Micro heb ik, samen met partner Implement.com, een hosted Exchange 2010 omgeving ontworpen en gebouwd, waarbij Ensim als provisioning solution werd gebruikt. Na het bouwen heb ik een opzet gemaakt voor de migratie van een bestaand POP3 en IMAP4 platform naar dit Hosted Exchange 2010 platform.

 

TeliaSonera is de grootste telecom organisatie en hosting provider in Scandinavie, waarbij het hosting kantoor in Helsinki, Finland stond. Voor TeliaSonera heb ik, samen met partner Implement.com een hosted Exchange 2013 en hosted Lync 2013 omgeving gebouwd, waarbij Ensim als provisioning oplossing is gebruikt. Naast het ontwerp en de bouw van het platform ook een migratieplan gemaakt van de bestaande HMC (Hosted Messaging and Collaboration) oplossing naar de Hosted Exchange/Lync 2013 omgeving.

 

Bij UMCG heb ik begin 2016 een pilot begeleid voor de Hybride Exchange omgeving, waar de bestaande Exchange omgeving werd gekoppeld aan Office 365, uiteraard met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving rondom privacy en security. Azure AD Connect is gebruikt voor het synchroniseren van gebruiker accounts, ADFS is gebruikt voor het on-premises authenticeren van gebruikers in Office 365. De hybride omgeving is gebouwd alleen op Exchange 2010, zonder implementatie van aanvullende 'hybride' Exchange 2013 of Exchange 2016 servers.

 

Het LUMC heb ik in het verleden ondersteund bij de implementatie van de Exchange 2010 omgeving. Daarnaast heb ik recent het LUMC mogen ondersteunen bij het implementeren van directory synchronisatie op basis van Azure AD Connect tussen de bestaande on-premises Active Directory en Azure Active Directory. De gesynchroniseerde account (beperkt aantal) worden gebruikt voor een pilot met HiRES camera's en Skype for Business Online, gekoppeld aan een ander Academisch Ziekenhuis.

 

Springer SBM is een wereldwijde uitgever van boeken tijdschriften met vestigingen in 26 landen met het hoofdkantoor in Dordrecht. De oorspronkelijke Exchange 2003 omgeving met 2 grote server locaties (in Dordrecht en New York) plus een 20 tal sublocaties heb ik gemigreerd naar een gecentraliseerde Exchange 2010 omgeving plus een grote Public Folder omgeving voor een vestiging in London (met een eigen Exchange 2010 server).

 

Ik ben actief geweest in het Engineering team van Implement.com, een hosting system integrator uit Seattle. Implement.com deed qua hosting heel veel samen met het hostingteam van Microsoft en was verantwoordelijk voor een groot aantal hosted Exchange (zowel HMC als hosted Exchange 2010/2013) implementaties en migraties. In 2014 is implement.com overgenomen door Arkadin Collaboration Services.

 

North Sea Group is een belangrijke speler op de Europese oliemarkt. Voor North Sea Group heb ik een nieuwe Exchange 2010 omgeving ontworpen die samengesteld was uit twee andere (Exchange 2003) omgevingen. Lees hier de Microsoft reference case van de North Sea Group.

 

Ik ben bij UMCG betrokken geweest als architect voor de gehele Exchange 2010 SP1 implementatie. Het ontwerp (16,000 mailboxen) heb ik gemaakt en ben verantwoordelijk voor de migratie en afbouw van Exchange 2003. Lees hier de HP Reference case voor UMCG welke over dit project is geschreven.

 

Voor Schiphol Group ben ik werkzaam geweest als lead architect in het "Design & Build" team. Hier stuur ik met een collega het infra team aan. Daarnaast was ik inhoudelijk verantwoordelijk voor het Hyper-V & VMM ontwerp en het PKI & NAP ontwerp. Als Exchange MVP heb ik de migratie van Groupwise naar Exchange 2010 en de implementatie van Blackberry begeleid.

 

Voor Argeweb heb ik een Hosted Exchange 2007 oplossing op basis van Microsoft's HMC4.5 gebouwd. Na Exchange 2007 heb ik ook een hosted Exchange 2010 omgeving (op basis van de /hosting oplossing) gebouwd.

 

Daarnaast heb ik voor Argeweb een VPS (Virtual Private Server) oplossing gebouwd op Windows Server 2008.

 

Top <h4>jaapwesselius.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl//">Welkom bij Jaap</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/blogs">Blogs</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/artikelen-en-boeken">Artikelen en Boeken</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/referenties">Referenties</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/contact-overzicht">Contact</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/contact">Contactgegevens</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/contactformulier">Contactformulier</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/contactformulier-bedankt">Bedankt!</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>