Artikelen en Boeken

Samen met Michel de Rooij heb ik een update op het Exchange 2013 boek geschreven. Gebaseerd op Exchange 2013 SP1 en een focus op het beheer middels PowerShell.

 

Toen Exchange 2013 uitkwam heb ik daar een algemeen boek over geschreven waarbij de focus op on-premises infrastructuur ligt. Het boek behandelt Exchange 2013 in de ruimste zin van het woord en naast theoretische zaken ("hoe werkt Exchange 2013") ook veel praktische zaken uit de dagelijkse praktijk.

 

In 2009 heb ik het boek "Exchange 2010 - A practical approach" geschreven. Dit boek is niet langer als gratis E-book te downloaden, maar het is als paperback en als Kindle E-Book nog steeds te bestellen op Amazon.

Inhoudsopgave:

  • Chapter 1: Introduction to Exchange Server 2010
  • Chapter 2: Installing Exchange Server 2010 SP1
  • Chapter 3: Exchange Server 2010 SP1 Coexistence
  • Chapter 4: Managing Exchange Server 2010 SP1
  • Chapter 5: High Availability in Exchange Server 2010 SP1

 

Ik heb mijn Exchange 2010 boek (gedeeltelijk) herschreven na de introductie van Service Pack 1 en er zijn een tweetal extra hoofdstukken toegevoegd. Een hoofdstuk over Unified Messaging en een hoofdstuk over Security. Dit boek is ook beschikbaar als gratis E-Book en beschikbaar als paperback op Amazon. Een aantal hoofdstukken zijn op TechNet gepubliceerd (zie onder).

 

Een aantal stukken uit mijn boek zijn ook op de Microsoft TechNet site geplaatst:


De volgende artikelen zijn nu geplaatst op de Simple-Talk website:


En specifiek voor Hyper-V:

Top <h4>jaapwesselius.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl//">Welkom bij Jaap</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/blogs">Blogs</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/artikelen-en-boeken">Artikelen en Boeken</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/referenties">Referenties</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/contact-overzicht">Contact</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/contact">Contactgegevens</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/contactformulier">Contactformulier</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/contactformulier-bedankt">Bedankt!</a></li> <li><a href="https://www.jaapwesselius.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>